Kinook Software Forums

Go Back   Kinook Software Forums > Ultra Recall > [UR] General Discussion

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-12-2017, 06:27 PM
David_F David_F is online now
Registered User
 
Join Date: 01-05-2017
Posts: 32
Spell check causes crash

hi,

on trying to activate either Spelling, Spelling Options, or Autocorrect Options, UltraRecall crashes, with error message as follows:

Problem Event Name: BEX
Application Name: UltraRecall.exe
Application Version: 5.3.0.0
Application Timestamp: 59110473
Fault Module Name: StackHash_5861
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 00000000
Exception Offset: PCH_97_FROM_ntdll+0x00041318
Exception Code: c0000005
Exception Data: 00000008
OS Version: 6.2.9200.2.0.0.768.101
Locale ID: 2057
Additional Information 1: 5861
Additional Information 2: 5861822e1919d7c014bbb064c64908b2
Additional Information 3: dac6
Additional Information 4: dac6c2650fa14dd558bd9f448e23afd1

Using 5.3. This happens with any database open or none.

-- DavidF.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-12-2017, 09:47 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,484
Uninstall, re-download, and reinstall UR.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-13-2017, 04:56 AM
David_F David_F is online now
Registered User
 
Join Date: 01-05-2017
Posts: 32
Thanks, that did the trick. Has there been a fix to the current version? I was reinstalling the version of 5.3 I had and it still crashed.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-13-2017, 08:07 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,484
It had to be rebuilt with an older compiler version due to the spell checker library requirements, and an update to the spell checker component had to be backed out.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-27-2017, 01:19 PM
kb5cth kb5cth is online now
Registered User
 
Join Date: 02-12-2014
Posts: 19
Admin,

I have been experiencing odd spellcheck behavior recently and think it may be related to this change. When I mis-spell a word, it gets underlined in red (good). When I fix the word, the underline doesn't go away (Not good). Then, as I progress in my writing and a line of text appears below the mis-spelled word, another red line appears under the word below the originally mis-spelled word corresponding to the letters of the original word. If I make to a third line below the original, the same thing happens (confusing).

It isn't life threatening, simply annoying. But it does greatly devalue the spell-check function.

Any ideas?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-27-2017, 01:59 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,484
I'm unable to reproduce. Please copy and paste the info from Help | About.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-28-2017, 04:27 PM
kb5cth kb5cth is online now
Registered User
 
Join Date: 02-12-2014
Posts: 19
Here it is. I removed my registration name. Oddly, the problem isn't consistent. This morning it didn't do it.

Ultra Recall Professional 5.3
Copyright 2004-2017 Kinook Software, Inc.
Registered to: ????? (1-user license)
Windows version: Windows 10 Home
Install path: C:\Dads\Programs\Ultra Recall
hrs32.DLL version 5.0.1.3
HTS11.DLL version 11,0,2,3
mimepp.dll version 3.0.4
OldUltraRecall5204.exe version 5.2.0.7
PolarSpellChecker.dll version 4.0.5.4
SftPrintPreview_IX86_U_20.dll version 2.04
TER16.DLL version 16.0.5.0
UltraRecall.exe version 5.3.0.2
C:\WINDOWS\SYSTEM32\MsftEdit.dll version 10.0.14393.0 (rs1_release.160715-1616)
C:\WINDOWS\SYSTEM32\RichEd20.dll version 5.31.23.1231
Database filename: C:\Dads\My Documents\My Life.urd
Database version: 4.0.1 [FTS]
Reply With Quote
  #8  
Old 07-28-2017, 05:02 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,484
You might try a newer version of the rich edit control. Using version 5.50.99.2050, I wasn't able to reproduce the problem.

http://kinook.com/Forum/showthread.php?t=2853
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-2017, 12:30 PM
kb5cth kb5cth is online now
Registered User
 
Join Date: 02-12-2014
Posts: 19
I tried the new version of Richedit; it didn't help at all. The problem seems sort of intermittent. I'll watch it a while longer. Maybe I can narrow the steps down to something reproducible.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:57 AM.


Copyright 1999-2017 Kinook Software, Inc.