View Full Version : Checkboxes
gdanko
05-28-2003, 03:25 PM
Is there a way to bring up a form with checkboxes? Can VBScript do such a thing?
I want the user to click the servers they want to deploy software to and click a submit button. The rest I can handle myself. :)
kinook
05-28-2003, 04:29 PM
VBScript only provides InputBox (single string) and MessageBox (yes/no/cancel) built-in. But you can create your own custom actions which get called from the build to display a custom dialog (with checkboxes, combos, validation, etc.) and store the inputs in temorary macros for later steps in the build. See 'user actions' in the help index; a VB6 sample that provides custom prompting like this is available in the Prompt.bld sample (User Action section). This FAQ also discusses the prompt options that are available: http://www.kinook.com/Forum/showthread.php?threadid=37
gdanko
05-28-2003, 04:31 PM
Hmm I am thinking the .ini file may be a better approach. I can have switches.. Do this, dont do this.. and certain steps can be performed based on whether or not a certain switch is set in an .ini :) Let's see.
pjaquiery
05-28-2003, 04:43 PM
We use an app that receives email instructions from our users to get builds done. A typical email body would look like:
run build prerelease Chart5 "Project=Bugfix/CFW5.0.2"
where the "build prerelease Chart5" bit is the name of a VBP project in a particular folder, and the "Project=Bugfix/CFW5.0.2" bit sets the temporary variable Project to the value Bugfix/CFW5.0.2.
The software also schedules a nightly build for us and manages our Red Faction map voting system :-).
gdanko
05-28-2003, 04:50 PM
Oh you can launch stuff from the command line? Sorry, this is my second day of doing this.
I have a funny error/bug where I have this as my .ini file.
[Global]
NewMachineConfig = No
[Batch1]
NumberOfServers = 2
Server0 = WWW6
Server1 = WWW7
Server2 =
Server3 =
Server4 =
Server5 =
Server6 =
Server7 =
Server8 =
Server9 =
I can use this command to assign the value of NumberOfServers to a variable:
Application.Macros(vbldTemporary).Add "SERVERNAME","[%READ_INI(C:\deploy.ini,Batch1,NumberOfServers%]"
But I cannot do this:
Application.Macros(vbldTemporary).Add "SERVERNAME","[%READ_INI(C:\deploy.ini,Batch1,Server0%]"
Logging %SERVERNAME% in the first example returns a 2, but in the second example it is blank. It seems like for some reason I cannot read these values in. However, I am able to just post them with a log command.
I will test something. The NumberOfServers parameter is numeric, the rest are string. Let me see if changing one of them to an integer works.....
Yes! Just as I suspected.....
Application.Macros(vbldTemporary).Add "SERVERNAME","[%READ_INI(C:\deploy.ini,Batch1,Server0)%]"
This works ONLY if the value in the ini file is integer. I changed one of those that did not work to an int value and I could assign it to %SERVERNAME%.. Now.. why can't I assign a string..
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2024, vBulletin Solutions Inc.