Kinook Software Forums

Go Back   Kinook Software Forums > Visual Build Professional > [VBP] General Discussion

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-17-2009, 02:04 PM
DougFarmer123 DougFarmer123 is online now
Registered User
 
Join Date: 07-10-2006
Location: Minneapolis
Posts: 9
Multiple Hangs in version 7.0

I installed version 7.0 late last fall as I needed the VS 2008 capability. At the same time, I loaded VS 2008. Ever since then I have been experiencing two problems.

We run multiple (10) builds every night.

The first issue is that a file system step hangs with a "file in use" or "access denied" message. I cannot rule out our own network, but it is interesting this did not happen before. File system steps are like Delete Files, Copy Files, etc. Most of the time, the files in question are local (C:\) files, sometimes they are on a network drive.

The second issue is that when a step fails, Visual Build does not shut down. Sometimes, it runs the failure code, sometimes not. This is not consistent. Many times, when a step fails, it terminates OK. However, other times, I come in the next day to find it at the failure step and just not doing anything.

Has anyone else experienced anything like this?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-17-2009, 02:30 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,758
Re: Multiple Hangs in version 7.0

Quote:
Originally posted by DougFarmer123
I installed version 7.0 late last fall as I needed the VS 2008 capability. At the same time, I loaded VS 2008. Ever since then I have been experiencing two problems.

We run multiple (10) builds every night.

The first issue is that a file system step hangs with a "file in use" or "access denied" message. I cannot rule out our own network, but it is interesting this did not happen before. File system steps are like Delete Files, Copy Files, etc. Most of the time, the files in question are local (C:\) files, sometimes they are on a network drive.
VBP itself (i.e., Copy Files, Delete Files actions) does not keep open handles to files or folders that it processes, and just reports errors returned by Win32 file system API calls. If there is any script code in the project that manipulates files or folders, care must be taken to close file handles. You can use Process Explorer to find what has a handle to a given file or folder.
Quote:
The second issue is that when a step fails, Visual Build does not shut down. Sometimes, it runs the failure code, sometimes not. This is not consistent. Many times, when a step fails, it terminates OK. However, other times, I come in the next day to find it at the failure step and just not doing anything.
Is the VBP process actually hung (can you continue the build or exit VBP or is it non-responsive)? Some possibilities:

http://www.kinook.com/Forum/showthre...?threadid=3931

http://www.kinook.com/Forum/showthre...?threadid=3892

Otherwise, I would recommend updating to v7.1, and please provide steps for reproducing the problem(s) if they persist:
http://www.kinook.com/Forum/showthre...?threadid=3044

Thanks.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-17-2009, 04:07 PM
DougFarmer123 DougFarmer123 is online now
Registered User
 
Join Date: 07-10-2006
Location: Minneapolis
Posts: 9
Thanks,

I'll look next time it hangs at the process explorer and see if I can tell what is happening. Also at some of the other posts you mention.

Doug
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.


Copyright 1999-2019 Kinook Software, Inc.