Kinook Software Forums

Go Back   Kinook Software Forums > Ultra Recall > [UR] General Discussion

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-12-2011, 03:28 PM
cnewtonne cnewtonne is online now
Registered User
 
Join Date: 07-27-2006
Posts: 382
Search does not search!

I'm running into this on a daily basis now. Using quick search with any strings does not execute any search '0 matching items ... done'.

I know, of course, that it is lying to me. So I close the database and retry the same exact search and I see the results.

Before I begin on capturing logs and screen-shots. Has this issue been known to you? If yes, is there a workaround or fix?

Thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-12-2011, 03:43 PM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,689
We have not seen or heard of that before.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-20-2011, 02:48 AM
quant's Avatar
quant quant is online now
Registered User
 
Join Date: 11-30-2006
Posts: 967
Quote:
Originally Posted by kinook View Post
We have not seen or heard of that before.
I have the same issue, for a looooong time, not a daily basis, but regularly. The search doesn't find anything but I know there are matches, so I reopen the file and it works again.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-21-2011, 03:19 AM
dasymington dasymington is online now
Registered User
 
Join Date: 06-15-2005
Posts: 287
Yes, that happens with me sometimes, too.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-21-2011, 07:22 AM
kinook kinook is online now
Administrator
 
Join Date: 03-06-2001
Location: Colorado
Posts: 5,689
Any details you can provide on reproducing this problem could be helpful. Thanks.
http://www.kinook.com/Forum/showthread.php?t=3038
Reply With Quote
  #6  
Old 12-22-2011, 07:08 PM
jschrot jschrot is online now
Registered User
 
Join Date: 08-10-2005
Posts: 26
I recently had the same problem until I noticed the cause for it which I illustrate with the following example (see the screenshots):
I did a quick search for "utilitarianism" (which yielded many results; 0004.jpg), then clicked on the "advanced" button in order to modify the search criterion and search for "Kant" in item titles only. This second search yielded no results because, as I at first didn't notice, while I modified the search criterion under the "advanced"-button, the search expression from the previous quick search ("utilitarianism") was still there. So I actually and accidentally did no new search for "Kant" but an AND-search for "utilitarianism" AND "Kant" which yielded no results (0005.jpg). Only after deleting "utilitarianism" in the quick search did I get the results for "Kant" (0006.jpg).
Attached Images
     
Reply With Quote
  #7  
Old 12-27-2011, 10:43 AM
jmaspv jmaspv is online now
Registered User
 
Join Date: 10-04-2006
Posts: 2
search failure

I've had the same problem, too, for quite some time, and neither of the two solutions above solve the problem. If I perform the search and then navigate to an item that I know has the search string, it will be highlighted, even though there were no Search Results. Seems to be the case only and always when the search string includes a digit.
Please let me know what further information would be helpful. As best I recall (!), this started around v3.5, and has been the case on up through the current v4.2b.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-28-2011, 06:31 PM
armsys armsys is online now
Registered User
 
Join Date: 12-19-2007
Posts: 647
Press Alt+t,c, Enter (Admin note: Tools | Compact and Repair on the menu, with Repair checked) will heal the search failure.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-29-2011, 07:18 AM
jmaspv jmaspv is online now
Registered User
 
Join Date: 10-04-2006
Posts: 2
indeed
thank you
Reply With Quote
  #10  
Old 12-29-2011, 07:42 AM
armsys armsys is online now
Registered User
 
Join Date: 12-19-2007
Posts: 647
jmaspv,
You're welcome. BTW, just make sure leaving "Reset all system information to defaults" unchecked.
Otherwise, whatever notes you may have laboriously entered in the default system "info item" will be gone. Hope it helps.
Reply With Quote
  #11  
Old 01-01-2012, 04:43 AM
quant's Avatar
quant quant is online now
Registered User
 
Join Date: 11-30-2006
Posts: 967
Quote:
Originally Posted by armsys View Post
Press Alt+t,c, Enter (Admin note: Tools | Compact and Repair on the menu, with Repair checked) will heal the search failure.
Is it expected to use this only once?

If not, tbh, I prefer to close the UR file and open it again. So something goes wrong with the database while working with it, can the reason for it be fixed?
Reply With Quote
  #12  
Old 01-01-2012, 06:18 AM
armsys armsys is online now
Registered User
 
Join Date: 12-19-2007
Posts: 647
Hi Quant,
TBH, becuase I use "Alt+T, C, Enter" so often, I no longer see the search failure as an anomaly anymore! I wrote a macro to automate the process. UR has never failed once. No, there's nothing wrong with the database. The search failure usually occurs after last anormal exit of UR.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-20-2012, 03:13 AM
dasymington dasymington is online now
Registered User
 
Join Date: 06-15-2005
Posts: 287
Quote:
Originally Posted by kinook View Post
Any details you can provide on reproducing this problem could be helpful. Thanks.
http://www.kinook.com/Forum/showthread.php?t=3038
This happened again with me. The first screenshot (0012.jpg) shows no results. The second screenshot (0011.jpg) shows the 'correct' results after closing and re-opening Ultra Recall Pro. I'm sorry I don't have time at the moment to provide regkeys, sample database, etc, but here is the help information:

Ultra Recall Professional 4.2b
Registered to: ***(1-user license)
Windows version: 6.1.7601.1.0
Install path: C:\Program Files\UltraRecall
hrs32.dll version 5.0.1.3
hts11.dll version 11,0,2,3
mimepp.dll version 3.0.4
PolarSpellChecker.dll version 4.0.5.4
riched20.dll version 5.50.99.2050
SftPrintPreview_IX86_U_20.dll version 2.03
ter16.dll version 16.0.5.0
UltraRecall.exe version 4.2.2.0
UltraRecallProUT.exe version 3.2.5.1
unins000.exe version 51.52.0.0
Database filename: J:\Ultra Recall Data\***.urd
Database version: 4.0.1 [FTS]
Attached Images
   
Reply With Quote
  #14  
Old 02-09-2012, 06:02 PM
lascasas lascasas is online now
Registered User
 
Join Date: 11-19-2007
Posts: 29
For what it's worth, I've also had this problem repeatedly and use the compact/repair method to fix it.
Reply With Quote
  #15  
Old 02-23-2012, 01:46 PM
cnewtonne cnewtonne is online now
Registered User
 
Join Date: 07-27-2006
Posts: 382
'quick search' now hangs entire database

This is a severe problem that occurred today and prevents me for doing any search. Please assist as soon as you can. This is very important as I use it on a daily basis.

The issue now is when I do a 'quick search' ...
----------------------------------------
1- UI controls clickable, but UR does not respond.
2- Editor pane freezes even when other clicking info items.
3- search never returns.
4- Eventually, I get database lock errors and AV crash errors.
5. Saved searched work fine
6- I have to kill UR process.

This is what I know for a fact ...
----------------------------------------
1- It only happens on this db.
2- It reproducible.
3- I downloaded UR today and did a re-install (UltraRecall.exe version 4.2.2.2). No fix.
4- I repaired and compacted db (w & w/out reset system attributes). No fix.

This is how to reproduce the issue ...
----------------------------------------
1- Download my db file.
2- open it and invoke 'quick search' .
3- You should observe the above behvior.

Software version ...
----------------------------------------
Ultra Recall Professional 4.2b
Registered to: xxxx (1-user license)
Windows version: 6.1.7601.1.0
Install path: C:\Program Files (x86)\UltraRecall
hrs32.dll version 5.0.1.3
hts11.dll version 11,0,2,3
mimepp.dll version 3.0.4
PolarSpellChecker.dll version 4.0.5.4
riched20-orig.dll version 5.50.99.2050
RICHED20.DLL version 5.50.99.2050
RICHED20_nobullets.DLL version 14.0.6015.1000
SftPrintPreview_IX86_U_20.dll version 2.03
ter16.dll version 16.0.5.0
UltraRecall.exe version 4.2.2.2
unins000.exe version 51.52.0.0
Database filename: Q:\ur_Databases\TestProcSearchNotWorking.urd
Database version: 4.0.1 [FTS]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:10 PM.


Copyright 1999-2019 Kinook Software, Inc.